In Miriam Westgeest hebben we voor Reis door de Nacht een waardige vervanger gevonden. Ze was bereid in een rijdende trein te springen en zal PKG tot onze vreugde begeleiden bij de voorbereiding en uitvoering van deze muzikale zomeravond.

Als jongste van 5 meisjes in een katholiek gezin, zong Miriam al op 5-jarige leeftijd mee in het kinderkoor van de kerk. Behalve zingen werd er door iedereen het gezin een muziekinstrument bespeeld. Natuurlijk koos Miriam na de middelbare school voor de studies schoolmuziek en koordirectie. Tijdens haar studie speelde zij bij het Utrechts Studenten Koor en Orkest, eerst altviool en later als concertmeester. En natuurlijk zong zij in verschillende koren.

 

Behalve Flos Campi dirigeert Miriam Streekkoor Canthonis in Sint Anthonis, Regiokoor Tamtam in Groesbeek, kamerkoor Maqam en vrouwenkoor Chablis in Nijmegen. Jaarlijks heeft zij de muzikale leiding bij het project Festival of Lessons and Carols in de Grote Laurentiuskerk in Weesp. In maart 2022 had Miriam de algehele muzikale leiding bij de Mattheuspassie in de hertaling van Jan Rot in de Geertekerk in Utrecht. 

De laatste jaren heeft Miriam Westgeest de muzikale leiding gehad bij verschillende scratchdagen in de provincie Gelderland.