KOORSCHOLING

PKG heeft geregeld koorscholingen georganiseerd waar steeds grote  belangstelling voor bestond. Kennelijk beviel de inhoud al veel zangers en zangeressen en werden de avonden als zeer instructief en prettig ervaren. We willen in deze behoefte blijven voorzien, ook omdat het vaak een eerste kennismaking met het Projectkoor Gelderland is die kan leiden tot deelname aan een van onze projecten. 

 

In de toekomst willen we het koorscholingstraject verder professionaliseren. We analyseerden daarvoor de onderdelen die wij in ons programma zoal aanboden:  Bewust luisteren, stemvorming, koorklank, muziektheorie en zelfstandig leren instuderen. Vooral dit laatste onderwerp heeft veel belangstelling. 

 

Maar de scholing in deze onderwerpen zou idealiter moeten worden afgestemd op de ontwikkeling en het niveau van de individuele zangers. Bovendien zit er een opvolgend verband tussen de genoemde onderwerpen. Daarom bezinnen we ons op deze onderwerpen en de samenhang waarin we ze aanbieden.  Ook bezinnen we ons op de mogelijkheid koorscholing en deelnemen aan een project van PKG te combineren voor wie dat zou willen. 

 

Wij hopen op korte termijn weer een aanbod te kunnen doen met de mogelijkheid te kiezen voor een cursus op startniveau of voor gevorderden, waarin we veelal dezelfde onderwerpen aanbieden maar op een iets ander niveau. Alle cursussen worden uitgevoerd aan de hand van de delen uit diverse koorwerken.  

 

 

 

 

Wolfgang Lange studeerde hobo bij Han de Vries, Gerhard Turetschek (Wenen, cum laude) en Christian Schneider (Keulen, Konzertfach). Hij was freelance hoboïst in diverse binnen - en buitenlandse (kamer)orkesten en is medeoprichter van het Helios Ensemble. Hij studeerde koordirectie bij Barend Schuurman aan de Hogeschool voor Muziek te Rotterdam en vervolgde de opleiding aan de Hogeschool voor Muziek te Tilburg alwaar hij in 2003 zijn Master’s Degree behaalde. Hij volgde lessen orkestdirectie bij o.a. Julius Kalmar aan het Hans Swarowsky Instituut te Milaan en nam privélessen en volgde stages bij o.a. Timo Nuoranne in Helsinki, dirigent van het Fins Radio Kamerkoor.

 

GELREPAS EN MEEDOEN-REGELING NIJMEGEN

Ben je in het bezit van de Gelrepas of kom je in aanmerking voor Meedoen-Regeling van de Gemeente

Nijmegen dan kun je tegen een gereduceerd tarief aan dit project deelnemen. 

 

Reageer via Facebook of Twitter