CONCERTOPNAMEN

GEBOREN UIT ENTHOUSIASME VOOR MUZIEK

Het Projectkoor Gelderland is ontstaan in 1997 toen een groep enthousiaste amateurzangers uit de regio Arnhem / Nijmegen de Petite Messe Solennelle van Rossini uitvoerde onder leiding van Caspar van der Vinne. Het succes van deze als eenmalig bedoelde productie heeft er toe geleid dat er een nieuw project werd bedacht. En daarna nog een, en nog een, vijftien jaar lang met Caspar van der Vinne,  vaak in samenwerking met orkesten, blaas-ensembles of individuele instrumentalisten.


Na het afscheid van Caspar in 2012 werkten we met verschillende dirigenten aan afwisselende programma’s, die mede uit de koker kwamen van ons creatief leider Hein Calis. We kunnen terugkijken op een inspirerende samenwerking met Beni Csillag, Moniek Verhoeven, Wouter Verhagen en Jonathan van der Ploeg. Nu Hein Calis een stap terug moet doen, werken we sinds november 2019 voor langere tijd samen met dirigent en artistiek leider Wolfgang Lange.

 

 

SELECTIE PROJECTEN

Goede herinneringen zijn Brahms’ Deutsches  Requiem en Dvorak’s Stabat Mater, uitgevoerd in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Met het Noviomagum Wind Orchestra zijn onder andere het Schicksalslied van Johannes Brahms en het Requiem van Frigyes Hidas ten gehore gebracht. In 2009 gaf het Projectkoor een scenische uitvoering van Mascagni’s Cavalleria Rusticana. Maar ook in kleinere bezettingen heeft het Projectkoor Gelderland van zich laten horen waaronder liedbewerkingen (Tot Schubert en verder) en teksten van Federico García Lorca (Jaca negra, luna rossa). In The Birth of Music stonden werken van Daan Manneke en Ton de Leeuw op het programma, een samenwerking met het Weidler Kwartet. Van Huis en Haard was een ontdekkingstocht naar Arabische en Oud-Nederlandse muziek, samen met Syrische musici.

VIDEO

 

2020 Stemmen van overzee - Arvo Pärt - Salve Regina

2020 Stemmen van overzee - Zilveris - Dindaru

2018 Van Huis en Haard - A moda da chapéu ao lado

AUDIO

 

2016 Puccini - Messe di Gloria

2015 Tormis - Ketramine

2009 Haydn -

Der Sturm