DIRECT NAAR

 

REIS DOOR DE NACHT 2024

 

VIER DE MIDZOMERNACHT 2024 OP EEN BIJZONDERE PLAATS

Een zomeravond belevenis op een unieke plek in de omgeving van Nijmegen: het monumentale Gedenkpark in de Heilig Land Stichting. Met muziek en verhalen gaan we in juni 2024 de midzomer weer van een buitengewoon feeëriek kader voorzien. In de avond en nacht vormt het park het decor van een eenmalige muzikale reis, die de bezoekers meevoert uit de geestdrift van de zomer naar een sfeer van verstilling en inkeer.
Terwijl het laatste zonlicht langzaam verdwijnt, en onder het geboomte de schemering invalt, worden in dit decor op verschillende plaatsen in het park korte presentaties geboden.

Dit locatieproject is een gezamenlijk initiatief van het Begraafpark Heilig Land Stichting en het Projectkoor Gelderland.

 

Voor de editie 2024 verkennen we de belangstelling onder PKG-zangers om met een eigen ensemble, groep, instrument of verhaal enkele keren een voordracht van ca 10 minuten te geven op één van de karaktervolle locaties op het Begraafpark. De sfeer moet daar passen, maar de vorm en stijl zijn naar eigen inzicht te bepalen. Klassiek repertoire kan deel uitmaken van deze nachtelijke reis, naast bijvoorbeeld luisterliedjes of onversterkte instrumentale muziek. Het is mogelijk daarbij gecoacht te worden door dirigent Wolfgang Lange en zo met je ensemble of groep weer een stap verder te komen. Je voordracht voer je circa 5 tot 6 keer uit voor publiek dat in groepen een wandeling maakt. 

 

De opzet van de avond is nu nog mede afhankelijk van de reacties. Wel staat de datum vast; Reis door de Nacht zal in 2024 plaatsvinden op een van de volgende data: zaterdagavond 15, 22, of 29 juni. 

Heb je belangstelling, stuur dan een mail naar koorleider@projectkoorgelderland.nl

Vermeld wat je zou willen doen, met hoeveel mensen, al dan niet begeleid, en of je, naast je eigen voordracht, open staat voor deelname aan een gezamenlijk begin en eind van Reis door de Nacht. Laat ons ook weten of je het op prijs stelt professionele begeleiding te krijgen van Wolfgang. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.  

GELREPAS EN MEEDOEN-REGELING NIJMEGEN

Ben je in het bezit van de Gelrepas of kom je in aanmerking voor Meedoen-Regeling van de Gemeente

Nijmegen dan kun je tegen een gereduceerd tarief aan dit project deelnemen. 

 

Reageer via Facebook of Twitter