DIRECT NAAR

 

REIS DOOR DE NACHT 2024

 

VIER DE MIDZOMERNACHT 2024 OP EEN BIJZONDERE PLAATS

In het monumentale Gedenkpark in de Heilig Land Stichting gaan we (in tegenstelling tot eerdere berichten) op zondag 30 juni 2024 de midzomer met muziek en verhalen van een buitengewoon feeëriek kader voorzien. In de avond en nacht vormt het park voor de vierde keer het decor van een muzikale reis die de bezoekers meevoert van de uitbundigheid van de zomer naar een sfeer van verstilling en inkeer. Terwijl het laatste zonlicht langzaam verdwijnt en de schemering invalt, worden op verschillende plaatsen in het park korte presentaties geboden. Dit locatieproject is een gezamenlijk initiatief van het Begraafpark Heilig Land Stichting en het Projectkoor Gelderland.

 

In de editie 2024 van Reis door de Nacht is het thema Thuiskomen de rode draad. 

 

Er wordt zowel in het volledige koor gezongen alsook in een kleiner ensemble. Ensemblezang in een kleine groep, buiten, vraagt andere kwaliteiten van je stem en van jou als zanger. Dit jaar starten we begin april met de voorbereidingen en bieden we zowel het totale koor en de ensembles een ruim aantal uren coaching aan van Wolfgang Lange. We streven ernaar twee ensembles samen te stellen, deze verdeling is afhankelijk van de aanmeldingen.

Als zanger(es) doe je zowel mee met het koor als in een ensemble. We gaan zoveel mogelijk repeteren met Wolfgang zodat we goed voorbereid zijn op de dag zelf. Voor een ensemble zoeken we een meezingend aanvoerder die toon en tempo aangeeft aan de groep. Heb je ervaring op dit gebied, vermeld dit dan bij je inschrijving.

Het repertoire staat momenteel nog niet geheel vast, maar zal poëtisch en afwisselend zijn. Denk aan The Road Home van Stephen Paulus, This is my song van Sibelius en May it be van Enya.

 

Repetities

zaterdag 6 april (10-15 uur) startrepetitie

zaterdag 20 apr (10-15 uur)

zaterdag 25 mei (10-15 uur)

zaterdag 8 juni (10-15 uur)

vrijdag 14 juni (19-22 uur)

zaterdag 22 juni (10-16 uur)

 

Generale

donderdag 27 juni (19-22 uur)

 

Uitvoering

zondag 30 juni

 

Deelnamekosten € 110

 

Heb je belangstelling om in dit project mee te zingen, stuur dan een mail naar koorleider@projectkoorgelderland.nl
We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. 

GELREPAS EN MEEDOEN-REGELING NIJMEGEN

Ben je in het bezit van de Gelrepas of kom je in aanmerking voor Meedoen-Regeling van de Gemeente

Nijmegen dan kun je tegen een gereduceerd tarief aan dit project deelnemen. 

 

Reageer via Facebook of Twitter