ODE AAN HET VUUR    

In het najaarsproject 2023 van Projectkoor Gelderland is vuur het verbindende element. Vuur staat voor warmte, energie en licht, voor bevlogenheid en passie. Vuur heeft een transformerende kracht, ten goede of ten kwade. Een kracht die zich niet aan banden laat leggen. Wolfgang Lange leidt opnieuw het Projectkoor Gelderland in dit project dat tot stand komt vóór en mét zangers.

 

Voor Ode aan het vuur maakte Wolfgang een selectie uit overwegend wereldlijk koorrepertoire, gedeeltelijk met pianobegeleiding.

Geen sterkere liefdesband dan tussen moeder en kind. Tavener zette voor Mother and Child een gedicht van Brian Kneeble op muziek .....This paradise where all is formed of love As flame to flame is lit......Een even krachtige ode aan de liefde tussen twee mensen zijn Fire of Love van Will Todd, dromeriger van karakter, en de Fire Songs van Morten Lauridsen. Deze laatste liet zich inspireren door madrigalen uit de Renaissance en door gedichten uit die tijd. in de Fire Songs, waaruit we twee delen zullen zingen, horen we behalve de vreugde ook de pijn van het verzengende vuur van de liefde.

Een ander groot werk is de liederencyclus Sechs Klänge aus Mähren van Antonín Dvořák, voor vierstemmig koor bewerkt door Leoš Janáček. We zijn dan van het meest intieme vuur beland bij de gemeenschapszin, die weerklinkt in de volksmuziek waaruit Dvořák en Janáček putten. Onze muzikale reis gaat verder naar hemelse vuren. Van Lauridsen voeren we zijn sprankelende en verstilde Sure on this shining night uit, passend in de aanloop naar Kerstmis, en van Ēriks Ešenvalds hernemen we zijn Rivers of Light

 

Deze speellijst geeft een goede impressie van het programma:

https://youtube.com/playlist?list=PLt2RB3DmBLk2mwoKI345jTi8Jrw0-wO96

 

Voor Ode aan het vuur is een koor samengesteld van 40 zangers in een evenwichtige stemverdeling.

Links naar oefenbestanden komen beschikbaar.

 

Dirigent: Wolfgang Lange
Deelnamekosten: € 135
Kosten bladmuziek: ca. € 35

 

Resterende repetitiedata:
Zaterdag 21 oktober 10-15 uur (mogelijk uitloop tot 16.00 uur)
Vrijdag 27 oktober  19.15-20.00 uur alten

                               20.00-22.30 uur tutti
Zaterdag 11 november 10-15 uur (mogelijk uitloop tot 16.00 uur)
Vrijdag 24 november 19.15-20.00 uur tenoren / bassen

                                  20.00-22.30 uur tutti
Zaterdag 25 november 10.30-17.00 uur
Maandag avond 4 december 19-22 uur

Generale repetitie: dinsdagavond 5 december 19-22 uur

Repetitielocatie: PKN-kerk Huissen (m.u.v. 25/11 middag en 4/12 in klooster)

 

Concerten:
vrijdag 8 december, Dominicanenklooster Huissen, aanvang 20.15 uur
zondag 10 december, Dominicanenklooster Huissen, aanvang 15.30 uur

 

Dominicanenklooster Huissen. Het klooster is bereikbaar met bus 300 vanaf Arnhem CS en Nijmegen CS, (bushalte Mea Vota), en met de auto vanaf parkeerplaats Stadsdam.

 

Projectkoor Gelderland streeft ernaar om zangers en publiek te verrassen en legt de muzikale lat hoog. Om dit te bereiken zorgt het PKG voor een goede organisatie en met elkaar zorgen we voor een prettige sfeer tijdens de repetities, zo leert de ervaring.

 

GELREPAS EN MEEDOEN-REGELING NIJMEGEN

Ben je in het bezit van de Gelrepas of kom je in aanmerking voor Meedoen-Regeling van de Gemeente

Nijmegen dan kun je tegen een gereduceerd tarief aan dit project deelnemen. Mocht je hiervoor niet in aanmerking komen en de gevraagde bijdrage is een belemmering voor je dan is het mogelijk voor een gereduceerd bedrag mee te doen. Neem daarvoor contact op via koorleider@projectkoorgelderland.nl

 

 

Reageer via Facebook of Twitter

Verrassend, veelzijdig, gedurfd en met diepgang...