De repetities zijn begonnen op 8 januari

BUREN

Projectkoor Gelderland gaat dit najaar samenwerken met Flos Campi koor en orkest uit Nijmegen en kan zo eindelijk weer eens koorwerken uitvoeren met grote bezetting. Wolfgang Lange is met orkestdirigent Dick Bolt tot een toegankelijk programma gekomen, zij zullen de concerten samen dirigeren. De gekozen koorwerken geven Wolfgang alle ruimte om met zangers aan een mooie koorklank te werken.

 

Ralph Vaughan Williams, zelf niet religieus, schreef wel een groot aantal sacrale werken. De meeste ontstonden na zijn ervaringen in de Eerste Wereldoorlog. Hij meldde zich hiervoor met zeven vrienden als vrijwilligers en verloor in de oorlog zes van hen. Het Te Deum in G voor koor en orkest is voor zijn doen ongewoon uitbundig; hij schreef het voor de inwijding van de aartsbisschop van Canterbury in 1928. Luistervoorbeeld: https://youtu.be/LGw_QM1rMJs

 

Josef Rheinberger is de componist van vele werken voor koor en wel twintig missen. Wie kent er niet zijn Abendlied? In de koorwereld werd in Rheinberger's tijd geroepen om een mis met orkestbegeleiding. Hij gaf daaraan gehoor en schreef op verzoek van pater Staub van het het klooster Einsiedeln de mis in C, zijn enige mis voor koor en orkest. Voor de niet al te ingewikkelde solopartijen voor sopraan, alt, tenor en bas hopen we op animo onder de zangers. 

Luistervoorbeeld: https://youtu.be/-9qxlPz-rzw

 

In een klein deel van het programma zijn koor en orkest apart te horen. Het orkest speelt Symfonie no. 2 van Hubert Parry, en het koor zingt drie werken van Helen Ostafew. Van haar Requiem for Humanity staan Lux Aeterna en Faith op het programma, en daarnaast zingt het koor a capella Endymion. 

 

Samenwerken vraagt wat aanpassing aan beide kanten. De zes tot zeven repetities zullen daarom behalve op de vrijdagavonden en zaterdagen ook tweemaal op een woensdagavond plaats vinden. Het voordeel van de samenwerking is dat zangers die graag wat ondersteuning krijgen bij het instuderen van de noten mee zullen kunnen doen met repetities op de reguliere woensdagavond van het Flos Campikoor onder leiding van Emmanouil Levendis

 

Locatie; woensdagen en zaterdagen in SSGN, vrijdagreps in Piet Gerritszaal Heilig Land Stichting (o.v.)

Links naar oefenbestanden komen beschikbaar. 

 

Programma:

* Mis in C van Rheinberger, koor en orkest

* Vaugh Williams, Te Deum, koor en orkest

* Enkele a capella koorwerken, nog te bepalen

* Symfonie Nr.2 van Hubert Parry, orkest

 

Dirigenten:

Dick Bolt

Wolfgang Lange

 

Kosten: €120 exclusief bladmuziek (max. €30)

 

Bij aanvang van de repetities worden de zangers geacht 80% van de noten te kennen. Links naar oefenbestanden komen beschikbaar. 

 

Repetitiedata:

za 24 september 10-16 uur

vrij 7 oktober 19-22 uur

vrij 14 oktober 19-22 uur

za 22 okt 10-16 uur

za 5 nov 10-16 uur

woe 9 nov 19-22 uur (tutti)

vrij 11 nov 19-22 uur (reserve)

woe 16 nov 19-22 uur (generale)

Koorrepetities worden geleid door Wolfgang Lange.

 

Locatie:

- woensdagen en zaterdagen in SSGN Nijmegen

- vrijdagrepetities in de Piet Gerritszaal, Heilig Land Stichting (onder voorbehoud)

 

CONCERTEN

* vrijdagavond 18 november Boskapel Nijmegen

* zaterdagavond 19 november Vredebergkerk Oosterbeek

 

Projectkoor Gelderland streeft ernaar om zangers en publiek te verrassen en legt de muzikale lat hoog. Om dit te bereiken zorgt het PKG voor een goede organisatie en met elkaar zorgen we voor een prettige sfeer tijdens de repetities, zo leert de ervaring.

GELREPAS EN MEEDOEN-REGELING NIJMEGEN

Ben je in het bezit van de Gelrepas of kom je in aanmerking voor Meedoen-Regeling van de Gemeente

Nijmegen dan kun je tegen een gereduceerd tarief aan dit project deelnemen. 

 

 

Reageer via Facebook of Twitter