REIS DOOR DE NACHT

Vier het einde van de zomer op een bijzondere plaats

Een zomeravond belevenis op een unieke plek in de omgeving van Nijmegen: het monumentale Gedenkpark in de Heilig Land Stichting. In tegenstelling tot voorgaande jaren kunnen we het Gedenkpark deze keer pas in september 2021 van een buitengewoon feeëriek kader gaan voorzien. De beperkende coronamaatregelen zijn hier debet aan.


In de avond en nacht vormde het park het decor van een eenmalige muzikale reis, die de bezoekers meevoerde uit de geestdrift van de zomer naar een sfeer van verstilling en inkeer. Terwijl het laatste zonlicht langzaam verdwijnt, en onder het geboomte de schemering invalt, werden in dit decor op verschillende plaatsen in het park korte presentaties geboden.

Dit keer waren er presentaties te horen van een vrouwenkoor en een mannenkoor van Projectkoor Gelderland, een zangsoliste begeleid door theorbe en bewegingskunst, een verhalenverteller en een strijkkwartet.

 

Dit locatieproject is een gezamenlijk initiatief van het Begraafpark Heilig Land Stichting en het Projectkoor Gelderland. Voor het Projectkoor is een centrale rol weggelegd, met kleine vocale ensembles en een gezamenlijk optreden onder leiding van Wolfgang Lange.  De ensembles bepalen zelf hun repertoire en zullen ter voorbereiding vier keer (ad 1,5 uur) worden begeleid door Wolfgang Lange.