ODE AAN HET VUUR

Projectkoor Gelderland

 

In het najaarsproject van Projectkoor Gelderland is vuur het verbindende element. Vuur staat voor warmte, energie en licht, voor bevlogenheid en passie. Vuur heeft een transformerende kracht, ten goede of ten kwade. Een kracht die zich niet aan banden laat leggen. Geen vruchtbaarder grond dan voortkomt uit het magma van een vulkaan, geen verwoestender vuur dan de uitbarsting zelf. Ode aan het Vuur is een tegenhanger van De stem van water (voorjaar 2023), waarin we gezamenlijk het thema water hebben uitgediept, in associaties en uitwisseling. Wolfgang Lange leidt opnieuw het Projectkoor Gelderland en ook nu is het een project dat tot stand komt vóór en mét zangers.

 

Ode aan het vuur bestaat uit werken van hedendaagse componisten. De Fire Songs van Morten Lauridsen vormen de aanleiding. Lauridsen liet zich inspireren door madrigalen uit de Renaissance en door gedichten uit die tijd. De vreugde én de pijn van het verzengende vuur van de liefde wordt in deze cyclus bezongen. Fire of Love van Will Todd is even krachtig, maar veel dromeriger van karakter. Een ander groot werk is de liederencyclus The passing of the year van Jonathan Dove, dat hij schreef als herinnering aan zijn moeder. Het beschrijft de schoonheid en oerkracht van de natuurlijke cyclus van leven en dood in de veranderende seizoenen. Dit dubbelkorig werk met pianobegeleiding kunnen we alleen uitvoeren bij voldoende belangstelling van tenoren en bassen. Dus mannen: meld je aan! Voor dit onderdeel van het repertoire geldt daarom enig voorbehoud. Van Lauridsen voeren we tot slot ook zijn sprankelende en verstilde Sure on this shining night uit, passend in de aanloop naar Kerstmis. Voor een goede impressie van het programma, luister eens naar deze speellijst: 
https://youtube.com/playlist?list=PLt2RB3DmBLk2mwoKI345jTi8Jrw0-wO96

 

Voor Ode aan het vuur stellen we een koor samen van 35 - 40 zangers in een evenwichtige stemverdeling. Meld je aan via de link hiernaast, liefst vóór 1 mei.

Bij de start van het project worden de zangers geacht 80% van de noten te kennen.
Links naar oefenbestanden komen beschikbaar.

In het koorscholingsprogramma van juni zal gewerkt worden met delen van het programma. 

 

Dirigent: Wolfgang Lange
Deelnamekosten: € 135
Kosten bladmuziek: ca. € 35

 

Repetitiedata:
Vrijdag 15 september 19-22 uur
Zaterdag 23 september 10-15 uur
Vrijdag 29 september 19-22 uur
Zaterdag 21 oktober 10-15 uur (einde herfstvakantie regio Zuid)
Vrijdag 27 oktober  19-22 uur
Zaterdag 11 november 10-15 uur
Vrijdag 24 november 19-22 uur 
Zaterdag 25 november 10-15 uur
Maandag avond 4 december 19-22 uur

Generale repetitie: Vrijdagavond 8 december 19-22 uur

Repetitielocatie: ntb (Arnhem, Elst, Huissen)

 

Concerten:
zaterdag 9 december, aanvang ntb
zondag 10 december, aanvang ntb

We zijn nog op zoek naar passende concertlocaties voor dit programma.

 

Projectkoor Gelderland streeft ernaar om zangers en publiek te verrassen en legt de muzikale lat hoog. Om dit te bereiken zorgt het PKG voor een goede organisatie en met elkaar zorgen we voor een prettige sfeer tijdens de repetities, zo leert de ervaring.

 

GELREPAS EN MEEDOEN-REGELING NIJMEGEN

Ben je in het bezit van de Gelrepas of kom je in aanmerking voor Meedoen-Regeling van de Gemeente

Nijmegen dan kun je tegen een gereduceerd tarief aan dit project deelnemen. Mocht je hiervoor niet in aanmerking komen en de gevraagde bijdrage is een belemmering voor je dan is het mogelijk voor een gereduceerd bedrag mee te doen. Neem daarvoor contact op via koorleider@projectkoorgelderland.nl

 

 

Reageer via Facebook of Twitter

Verrassend, veelzijdig, gedurfd en met diepgang...