DIRECT NAAR

 

REIS DOOR DE NACHT 2023

VIER DE MIDZOMERNACHT 2023 OP EEN BIJZONDERE PLAATS

Een zomeravond belevenis op een unieke plek in de omgeving van Nijmegen: het monumentale Gedenkpark in de Heilig Land Stichting. Met muziek en verhalen gaan we in juni 2023 de midzomer weer van een buitengewoon feeëriek kader voorzien. In de avond en nacht vormt het park het decor van een eenmalige muzikale reis, die de bezoekers meevoert uit de geestdrift van de zomer naar een sfeer van verstilling en inkeer.
Terwijl het laatste zonlicht langzaam verdwijnt, en onder het geboomte de schemering invalt, worden in dit decor op verschillende plaatsen in het park korte presentaties geboden.

Dit locatieproject is een gezamenlijk initiatief van het Begraafpark Heilig Land Stichting en het Projectkoor Gelderland. Voor het Projectkoor is een centrale rol weggelegd, met kleine vocale ensembles en een gezamenlijk optreden onder leiding van Wolfgang Lange.  De ensembles bepalen zelf hun repertoire en zullen ter voorbereiding tenminste drie keer een uur worden begeleid door Wolfgang.

 

MIDDELGROOT KOOR EN VOCALE ENSEMBLES

We hebben in ieder geval een middelgroot koor (minimaal 40 zangers) nodig om op een buitenlocatie op te treden. A capella, vier of vijf korte liederen die passen bij de sfeer en de intentie van de nacht.
Voor het evenement formeren we uit de PKG-zangers een aantal vocale ensembles.

 

REPETITIE- EN CONCERTDATA

We repeteren op zaterdagen in de Piet Gerritszaal op het Begraafpark (10 -15 uur):

DEELNAME EN KOSTEN

We gaan uit van enkele zanggroepen met in totaal ongeveer 30 zangers in een evenwichtige stemverdeling (SATB). Deelnemers studeren hun partij zelfstandig in met behulp van oefenbestanden.

Deelnameprijs: € ntb (excl. bladmuziek)

Wil je meedoen, dan kun je je nu al (voor)inschrijven via de link hiernaast.
Een stemtest, voor ons nog onbekende zangers, hoort tot de mogelijkheden.

 

GELREPAS EN MEEDOEN-REGELING NIJMEGEN

Ben je in het bezit van de Gelrepas of kom je in aanmerking voor Meedoen-Regeling van de Gemeente

Nijmegen dan kun je tegen een gereduceerd tarief aan dit project deelnemen. 

 

Reageer via Facebook of Twitter