2022 Eindeloos Licht  

Projectomschrijving

Eindeloos Licht

Ondanks alle onzekerheden van dit moment hoopt Projectkoor Gelderland op 28 januari 2022 te kunnen starten met de repetities voor het voorjaarsproject ‘Eindeloos Licht’.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSB fonds.

Het voorjaarsproject staat onder leiding van Wolfgang Lange. ‘Eternal Light’ van de Britse componist Howard Goodall vormt hierin het centrale deel, een Requiem voor gemengd koor, strijkensemble, harp en piano, met solo’s van sopraan en bariton.

Het Requiem is een eeuwenoude traditie van de dodenmis, de muzikale uitgeleide van een dierbare die het leven laat. In de loop der tijd heeft deze traditie zich steeds vernieuwd. Goodall wilde dat zijn Requiem tot troost en hoop kon zijn voor de nabestaanden. Hij verving een deel van de Latijnse teksten door een bloemlezing uit de rijke Engelse literatuur en maakte een eigentijdse, bijna filmische compositie van het klassieke Requiem. In The Guardian schreef hij: “In dit Requiem geen zekerheden over de dood als bevrijding of overgang naar ‘een betere plek’. Wel de erkenning dat de overledene door leeft in het hart en de herinnering van anderen, dat liefde de dood overleeft en dat een krachtige en universele beleving van licht gedeeld wordt door mensen met een bijna-dood-ervaring. De dood zien als een weg naar het licht sluit aan bij deze ervaringen en is niet in tegenspraak met de lessen van wereldreligies. En het allerbelangrijkst, het is wat je wilt voelen als je een dierbare verliest”.  Luistervoorbeeld 

Ook staan in dit project delen van het ‘Requiem for Humanity’ van Helen Ostafew op het programma. Zij brak met de liturgische structuur van de katholieke mis en gebruikte naast teksten uit het traditionele christelijke Requiem ook teksten uit het Boeddhisme, het Jodendom en het Hindoeïsme, met toevoeging van citaten van Ghandi en andere inspirerende leiders. Luistervoorbeeld

Het programma wordt gecompleteerd met ‘The Rose’ van Ola Gjeilo en delen van ‘The Sacred Veil’ van Eric Whitacre, met piano en cello.

Na onze succesvolle samenwerking met het Weidler Kwartet bij ‘Stemmen van over zee’ werken we in dit project wederom met hen samen. Zij zijn de aanvoerders van een strijkensemble van gevorderde amateurs.

Repetitie- en concertdata

Vrijdag 28 januari     19.00 – 22.00 uur Kick off
Vrijdag 4 februari      19.00 – 22.00 uur
Vrijdag 18 februari    19.00 – 22.00 uur
Vrijdag 04 maart       19.00 – 22.00 uur
Zaterdag 12 maart   10.00 – 16.00 uur
Zaterdag 26 maar    10.00 – 16.00 uur
Zaterdag 09 april      10.00 – 16.00 uur koor en musici
Zaterdag 16 april      10.00 – 16.00 uur koor en musici

Vrijdagavond 22 april            generale Vredebergkerk in Oosterbeek
Zaterdagavond 23 april        Concert Vredebergkerk in Oosterbeek
Zondagmiddag 24 april        Concert Boskapel in Nijmegen

Repetitielocatie: In verband met de afstandsregels rond corona onderzoeken we momenteel enkele grote repetitielocaties in de regio Arnhem/Nijmegen.

Deelname, voorbereiding en kosten

Projectkoor Gelderland streeft ernaar om zangers en publiek te verrassen en legt de muzikale lat hoog. Om dit te bereiken zorgt het PKG voor een goede organisatie en met elkaar zorgen we voor een prettige sfeer tijdens de repetities, zo leert de ervaring.

Om dit project in 2,5 maand tot stand te brengen, vragen we van jullie een gedegen voorbereiding. Wij zorgen voor tijdige toezending van de bladmuziek en beschikbaarheid van oefenbestanden zodat je je eigen partij zelfstandig in kunt studeren en voor 80% kent bij de kick off van het project.

Voor ‘Eindeloos Licht’ gaan we uit van een koor van minimaal 40 zangers in een evenwichtige stemverdeling (SATB). Het streven is voor Kerst de samenstelling van het koor vast te leggen, zodat deelnemers voldoende voorbereidingstijd hebben.

Deelnameprijs: € 120
Bladmuziek:      ca. € 30

Ben je in het bezit van de Gelrepas dan kun je tegen een gereduceerd tarief aan dit project deelnemen. Ook de Meedoen-Regeling van de Gemeente Nijmegen geeft reductie.

Wil je je aanmelden, doe dit dan via het tabblad  Aanmelden  hieronder.
Een stemtest voor ons nog onbekende zangers behoort tot de mogelijkheden.

 

Aanmelden

Aanmelden

Concerten & tickets

 

Concerten

 • 20:00 Vredebergkerk, Oosterbeek 17,50
 • 15:00 Boskapel, Nijmegen 17,50
 • 23 apr. 2022 (20:00) - Vredebergkerk, Oosterbeek 17,50 per ticket
 • 24 apr. 2022 (15:00) - Boskapel, Nijmegen 17,50 per ticket

Ervaar “2022 Eindeloos Licht” zelf, bestel hiernaast uw kaartje voor een van de concerten.

Kaartjes bestellen

 • Voer een getal groter dan of gelijk aan 1 in.
kaartje(s) bestellen voor “2022 Eindeloos Licht”
 • Totaal: € 0,- U heeft nog geen concert(datum) geselecteerd.
 • iDeal logo

  Let op: Als het concert binnen 2 dagen plaatsvindt, kunt u geen kaartjes meer per post laten versturen. U kunt deze dan alleen nog afhalen bij de kassa.

  Media & reacties

  Media en reacties

  Heeft u een van onze concerten van dit project bezocht? Dan horen we ook graag wat u ervan vond. Plaats hier ook uw reactie!

  Documentatie

  Documentatie