2021 Reis door de Nacht  

Projectomschrijving

Vier de midzomernacht op een bijzondere plaats

Een zomeravond belevenis op een unieke plek in de omgeving van Nijmegen: het monumentale Gedenkpark in de Heilig Land Stichting. Met muziek en verhalen gaan we in juni 2021 de midzomer weer van een buitengewoon feeëriek kader voorzien. In de avond en nacht vormt het park het decor van een eenmalige muzikale reis, die de bezoekers meevoert uit de geestdrift van de zomer naar een sfeer van verstilling en inkeer.
Terwijl het laatste zonlicht langzaam verdwijnt, en onder het geboomte de schemering invalt, worden in dit decor op verschillende plaatsen in het park korte presentaties geboden.

Dit locatieproject is een gezamenlijk initiatief van het Begraafpark Heilig Land Stichting en het Projectkoor Gelderland. Voor het Projectkoor is een centrale rol weggelegd, met kleine vocale ensembles en een gezamenlijk optreden onder leiding van Wolfgang Lange.  De ensembles bepalen zelf hun repertoire en zullen ter voorbereiding tenminste drie keer een uur worden begeleid door Wolfgang.

Middelgroot koor en vocale ensembles

We hebben in ieder geval een middelgroot koor (minimaal 40 zangers) nodig om op een buitenlocatie op te treden. A capella, vier of vijf korte liederen die passen bij de sfeer en de intentie van de nacht.
Voor het evenement formeren we uit de PKG-zangers een aantal vocale ensembles.

Repetitie- en concertdata

We repeteren in de Piet Gerritszaal op het Begraafpark op de volgende zaterdagen (10 -1 5 uur):
8, 15, 22 (reserve) en 29 mei 2021
5 en 12 juni
Soms begint je ensemble een uur later of stopt eerder.

Generale: vrijdagavond 18 juni 2021
Concert: zaterdagavond 19 of maandagavond 21 juni

Ben je in het bezit van de Gelrepas dan kun je tegen een gereduceerd tarief aan dit project deelnemen.  M.i.v. 2021 geldt ook de Meedoen-Regeling van de Gemeente Nijmegen.

Aanmelden

Aanmelden

Media & reacties

Media en reacties

Heeft u een van onze concerten van dit project bezocht? Dan horen we ook graag wat u ervan vond. Plaats hier ook uw reactie!

Documentatie

Documentatie