2020 The Road Home  

Projectomschrijving

The Road Home

Het programma van het najaarsproject 2020 is samengesteld rond de Amerikaanse geestelijke hymne ‘The Road Home’ van Stephen Paulus.
De tekst spreekt over de verwarring waar je aan ten prooi bent als je je oriëntatie kwijt bent, niet meer weet waarheen te gaan, en in de duisternis en het geweld van de elementen naar een koers verlangt. Een warm thuis waar je rust vindt voor lijf en ziel.

Past dat niet goed bij het gevoel van vervreemding dat velen in deze tijd ten deel is gevallen, het gevoel dat al je zekerheden op losse schroeven zijn komen te staan? En de behoefte aan duiding, aan een wenkend perspectief?

Die route van ontheemd zijn naar een plek van geborgenheid, wat zo goed aansluit bij de Adventstijd, willen we in dit programma afleggen.
Onder meer ook met werk van Daniel Elder (drie nocturnes en A Breathing Piece): Kijk omhoog! Altijd is er die hemel vol sterren, die éne ster die je troost geeft en hoop op de terugkeer van het licht. Dat is ook het thema van een oude bekende van het PKG: Sure on this Shining Night van Samuel Barber. Het gedicht van James Agee uit 1934 dat Barber op muziek zette is afkomstig uit diens boek ‘Permit me voyage’.
In Do not be afraid van Philip Stopford bezingen we het gaan langs onbekende wegen. Word je overvallen door eenzaamheid, er is altijd iemand die met je gaat.
Het programma wordt gecompleteerd met Bring us, O Lord (William Harris), All Bells in Paradise (John Rutter) en The Rose (Ola Gjeilo ).

Een deel van het programma wordt uitgevoerd met pianobegeleiding.

Repetitie- en concertdata

We repeteren op de volgende data:
zaterdag 17, 24 en vrijdagavond 30 oktober 2020
zaterdag 7 en vrijdagavond 13, 20 en 27 november
zaterdag 5 december

De invulling van de repetities is afhankelijk van de ontwikkelingen. Repetities voor (gecombineerde) stemgroepen of dubbelkwartetten behoren tot de mogelijkheden.
Reserveer vooralsnog tijd op de vrijdagavonden van 19 – 22 uur en de zaterdagen van 10 – 15 uur.

Locatie: Onder de Toren of Grote Kerk in Elst .

Generale: vrijdagavond 11 december 2020
Concerten: zaterdagavond 12 (Boskapel Nijmegen) en
zondagmiddag 13 december (Grote Kerk Elst)

Deelname en kosten

We gaan uit van een koor van 30 zangers in een evenwichtige stemverdeling (SATB). Deelnemers studeren hun partij zelfstandig in met behulp van oefenbestanden.

Deelnameprijs: € 120 (excl. bladmuziek)

Ben je in het bezit van de Gelrepas dan kun je tegen een gereduceerd tarief aan dit project deelnemen.  M.i.v. 2020 geldt ook de Meedoen-Regeling van de Gemeente Nijmegen.

Wil je meedoen, dan kun je je nu al (voor)inschrijven via het tabblad Aanmelden hieronder.
Een stemtest voor ons nog onbekende zangers hoort tot de mogelijkheden.

Aanmelden

Aanmelden

Media & reacties

Media en reacties

Heeft u een van onze concerten van dit project bezocht? Dan horen we ook graag wat u ervan vond. Plaats hier ook uw reactie!

Documentatie