2020 Reis door de Nacht  

Projectomschrijving

Vier de midzomernacht op een bijzondere plaats

Een zomeravond belevenis op een unieke plek in de omgeving van Nijmegen: het monumentale Gedenkpark in de Heilig Land Stichting. Met muziek en verhalen gaan we in juni 2020 de midzomer weer van een buitengewoon feeëriek kader voorzien. In de avond en nacht vormt het park het decor van een eenmalige muzikale reis, die de bezoekers meevoert uit de geestdrift van de zomer naar een sfeer van verstilling en inkeer.
Terwijl het laatste zonlicht langzaam verdwijnt, en onder het geboomte de schemering invalt, worden in dit decor op verschillende plaatsen in het park korte presentaties geboden.
Het programma voor deze nocturne, samengesteld rond het thema van de zonnewende, is in voorbereiding.

Dit locatieproject is een gezamenlijk initiatief van het Begraafpark Heilig Land Stichting en het Projectkoor Gelderland. Voor het Projectkoor is een centrale rol weggelegd, met kleine vocale ensembles en een gezamenlijk optreden. Naast het Projectkoor treden een aantal instrumentale formaties op en mogelijk nog andere vocale ensembles.

Middelgroot koor en vocale ensembles

We hebben in ieder geval een middelgroot koor (minimaal 40 zangers) nodig om op een buitenlocatie op te treden. A capella, vier of vijf korte liederen die passen bij de sfeer en de intentie van de nacht.
Voor het evenement formeren we uit de PKG-zangers een aantal vocale ensembles.

Repetitiedata (onder voorbehoud)

We repeteren op de volgende zaterdagen van 10 tot 15 uur:
9, 16 en 30 mei, 6 en 13 juni
Generale: vrijdagavond 19 juni
Concert: zaterdagavond 20 juni

Ben je in het bezit van de Gelrepas dan kun je tegen een gereduceerd tarief aan dit project deelnemen.  M.i.v. 2020 geldt ook de Meedoen-Regeling van de Gemeente Nijmegen.

Dit project is in voorbereiding en deze informatie zal z.s.m. worden aangevuld.

Aanmelden

Aanmelden

Media & reacties

Media en reacties

Heeft u een van onze concerten van dit project bezocht? Dan horen we ook graag wat u ervan vond. Plaats hier ook uw reactie!

Documentatie

Documentatie