Geboren uit enthousiasme voor muziek

Het Projectkoor Gelderland is ontstaan in 1997 toen een groep enthousiaste amateurzangers uit de regio Arnhem / Nijmegen de Petite Messe Solennelle van Rossini uitvoerde onder leiding van Caspar van der Vinne. Het succes van deze als eenmalig bedoelde productie heeft er toe geleid dat er een nieuw project werd bedacht. En daarna nog een, en nog een… Vaak in samenwerking met orkesten, blaasensembles of individuele instrumentalisten.

Zo zijn met het Symfonie Orkest Nijmegen gedenkwaardige werken uitgevoerd als Brahms’ Deutsches  Requiem en Dvorak’s Stabat Mater, in Concertgebouw De Vereeniging. Met het Noviomagum Wind Orchestra zijn onder andere het Schicksalslied van Johannes Brahms en het Requiem van Frigyes Hidas ten gehore gebracht. En in 2009 gaf het Projectkoor een scenische uitvoering van Mascagni’s Cavalleria Rusticana.
Maar ook in kleinere bezettingen heeft het Projectkoor Gelderland van zich laten horen, waaronder liedbewerkingen (Tot Schubert en verder) en teksten van Federico García Lorca (Jaca negra, luna rossa) .
Vijftien jaar lang heeft Caspar van der Vinne het koor gecoacht en geleid. In 2012 nam hij afscheid met een reprise van Rossini’s onnavolgbare Messe. Daarna is het Projectkoor een andere koers gaan varen.

Projectenorganisatie

Het Projectkoor Gelderland heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een projectenorganisatie, met als primair doel het opzetten en uitvoeren van amateur koorproducties in de klassieke sfeer. De organisatie is nog steeds actief in de regio Arnhem/Nijmegen en werkt met een netwerk van gekwalificeerde amateurzangers (m/v). Ook gaat zij met enige regelmaat samenwerkingsverbanden aan met koren buiten de regio. PKG zoekt voor elk project professionals die passen bij het repertoire dat men wil uitvoeren waardoor er ook gewerkt kan worden met wisselende dirigenten.

Lees hier het uitgebreide Jaarplan 2017.
Het jaarverslag 2017 kunt u opvragen via de contactpagina.

Het jaarverslag 2018 kunt u opvragen via de contactpagina

De meeste projecten worden uitgevoerd met middelgrote bezettingen van 40-50 zangers, bij samenwerkingen met orkesten tot maximaal 70 zangers. Voor grotere bezettingen wordt sinds 2013 vaker samengewerkt met het Zuid Nederlands Concert Koor om formaties tot 100 zangers neer te kunnen zetten.

Ben je geïnteresseerd geraakt en heb je een vraag of suggestie voor ons? Stuur een bericht of reactie.
Wil je op de hoogte blijven van toekomstige activiteiten van Projectkoor Gelderland? Geef je dan op voor de Nieuwsbrief via de link onderaan de homepage.
Ben je een enthousiast zanger en wil je meedoen aan een van onze projecten? Kijk dan hoe je deelnemer kunt worden. We zien je in elke hoedanigheid graag terug!

Luister naar het Projectkoor

Meedenken of meewerken?

Heb je belangstelling om mee te denken en/of te werken aan het Projectkoor Gelderland?
Lijkt het je boeiend om in de organisatie van onze projecten actief te zijn? Laat het ons weten.

Samen een project organiseren
Of lees meer over deelname als zanger/zangeres