Van Huis en Haard: bijzonder geslaagd

‘Van Huis en Haard’ was in alle opzichten een bijzonder project. Het enthousiasme van zowel zangers als muzikanten, en zeker ook het publiek was groot. En dan te bedenken dat het programma tijdens de repetities, met inbreng van de deelnemers, nog vorm moest krijgen! Het resultaat was zelfs mooier en kleurrijker dan vooraf was bedacht. Ook voor Hein Calis die dit project binnen het PKG initieerde en Jonathan Ploeg voordroeg als dirigent. Een prima keuze omdat Jonathan nl. niet alleen muzikaal van wanten weet maar tevens over een natuurlijk talent beschikt om zangers en muzikanten in de goede beweging te krijgen en te houden! Van de zangers werd veel inzet gevraagd om de Zweedse, Spaanse, Hebreeuwse en Arabische klanken van de liederen goed langs de stembanden te krijgen.

Hieronder een selectie uit de reacties die wij ontvingen:

  • Onze Syrische gasten hebben bijzonder genoten. De Arabische nummers zijn daar allemaal bekend en onze uitvoering heeft hen verrast
  • Wat een feest hebben we er met elkaar van gemaakt! Heb zelden zo ontspannen en met zoveel plezier gezongen.
  • Ik vond de programmakeus erg mooi en geslaagd. Rijke afwisseling die het oor steeds wakker houdt, dwars door tijden, stijlen en samenstellingen heen. Mooi uitgewerkt qua aansluitingen en de rode draad van het sprookje, waardoor het programma een verhaal, een reis werd.

Het was geweldig om dit project samen met onze Syrische en Nederlandse muzikanten in de fantastische Koepelkerk in Arnhem voor ruim 220 luisteraars, uit te mogen voeren.

Van Huis en Haard: bijzonder geslaagd