The birth of music: kinderen gratis!

Op 18, 19 en 20 november vinden de concerten plaats van The Birth of Music. Op prachtige locaties in respectievelijk Arnhem, Nijmegen en Amsterdam die eer zullen doen aan deze muziek. Een wel heel bijzonder programma waarmee Projectkoor Gelderland o.l.v. Béni Csillag en i.s.m. het Weidler strijkkwartet een eerbetoon gaat brengen aan de Nederlandse componist Ton de Leeuw. Niet alleen zijn werk is te beluisteren maar ook dat van zijn inspirators en zijn leerlingen waaronder Willem Pijper, Olivier Messiaen, Daan Manneke en Chiel Meijering. Ook gaat er een nieuw werk van De Leeuws leerling Rokus de Groot in première.

Met dit project treedt het Projectkoor voor het eerst in zijn geschiedenis op in een kamerkoor bezetting met uitdagend repertoire. Nieuwe muziek vol bijzondere klanken: ongewoon stemgebruik in het titelstuk, Meijerings virtuoze commentaar op de Sweelinck-hit Mein junges Leben, de verstilde spiritualiteit van Mannekes Seven last words en de exotische arabesken van De Groots A great rose tree. Kortom: een unieke belevenis die je niet wilt missen!
De kaartverkoop is onlangs gestart. Je kunt je eenvoudig verzekeren van een plaats in het publiek via de ticketverkoop op de projectpagina. Makkelijk geregeld met iDeal, doe het nu meteen!

En wat de kinderen betreft: met het luisteren naar mooie muziek kun je niet vroeg genoeg beginnen, vinden wij. Dat geldt zeker voor dit concert van Projectkoor Gelderland. Voor kinderen t/m 12 jaar (resp. einde basisschool) die The Birth of Music samen met hun ouders of andere volwassenen graag zouden willen horen, is de toegang daarom gratis. Je hoeft voor hen geen kaartjes te kopen, gewoon even langs de kassa lopen, zodat we kunnen zien hoeveel jonge bezoekers we in het publiek mogen verwelkomen.

The birth of music: kinderen gratis!