Reis met ons mee in de zomernacht

Op 13 en 14 mei zijn onze zangers gestart met de repetities voor de Reis door de Nacht die u op 30 juni in Begraafpark Heilig Landstichting kunt meemaken. Een buitengewoon lokatieproject op een van de meest sfeervolle dodenakkers van Nederland. Het terrein herbergt scheppingen van kunstenaar Piet Gerrits en koestert eeuwenoude en mooi uitgegroeide bomen in een indrukwekkend parklandschap.
Met muziek en verhalen wordt de midzomer van een buitengewoon feeëriek kader voorzien. In deze avond en nacht vormt het park het decor van een eenmalige muzikale reis, die de bezoekers meevoert uit de geestdrift van de zomer naar een sfeer van verstilling en inkeer.

Terwijl het laatste zonlicht langzaam verdwijnt, en onder het geboomte de schemering invalt, worden op verschillende plaatsen in dit buitengewone decor korte muzikale presentaties geboden. Kleine vocale en instrumentale ensembles treden op met een speciaal voor deze nocturne samengesteld programma rond het thema van de zonnewende: een tocht naar vervoering en verstilling. Muziek van Mendelssohn, Reger en Rachmaninov, naast Desprez en Arbeau, en natuurlijk Engelse romantische partsongs van Holst, Sullivan, Stanford, Parry en Elgar. En nog veel meer…

U wordt verwelkomd in de sfeervolle Piet Gerritszaal met een kop koffie of thee. Vervolgens wordt het publiek in kleine groepen door een gids van de ene lokatie naar de andere geleid, zodat u op tijd bij elke presentatie arriveert en geen onderdeel mist. Aan het einde komen alle musici bij elkaar voor een gezongen epiloog. Hoe mooi het gaat worden bleek uit de reacties van toevallige passanten bij de eerste repetities op lokatie. Ze bleven verbaasd staan luisteren naar het gezang dat ergens vanuit het lover opklonk, en informeerden belangstellend naar de uitvoering en de mogelijkheden om dat bij te wonen.

De Reis door de nacht is een eenmalig evenement voor een beperkt aantal bezoekers. Dat gaat u toch niet missen? Wilt u op vrijdag 30 juni er bij zijn? Bestel dan snel hier uw reiskaartjes want op = op, en het aantal bezoekers dat mee op reis kan, is beperkt.

Reis met ons mee in de zomernacht