Projectkoor zingt bij Nijmeegse Dodenherdenking

Al jarenlang faciliteert het Stedelijk 4&5 mei Comité een openbaar concert in de Grote Zaal van Concertgebouw De Vereeniging in aansluiting op de officiële Dodenherdenking op 4 mei. In 2016 wordt het concert verzorgd door het Symfonie Orkest Nijmegen dat daarvoor het Projectkoor Gelderland en het Zuid/Nederlands Concert Koor heeft uitgenodigd om het Stabat Mater van Francis Poulenc ten gehore te brengen. Dat is een eervolle opdracht die het Projectkoor met beide handen heeft aangegrepen. Niet alleen is Poulencs compositie een ontroerend werk waarin hij zijn diepe religiositeit tot uitdrukking bracht, maar een uitvoering daarvan op zo´n betekenisvol moment in een van Nederlands mooiste concertzalen is natuurlijk een real thrill!

Het is niet voor het eerst dat PKG met het Symfonie Orkest Nijmegen optreedt bij het jaarlijkse Herdenkingsconcert. In 2004 zongen we met het orkest het Requiem van Mozart, twee jaar later het Deutsches Requiem van Johannes Brahms, in 2008 het Stabat Mater van Antonín Dvorak. Dat we een nieuwe etappe aan deze monumentale reeks mogen toevoegen maakt ons buitengewoon trots en geestdriftig.
Het orkest zal daarnaast de wonderschone Enigma Variations van Edward Elgar uitvoeren. We overleggen nog met het orkest over een tweede concert (met Poulenc en Elgar) later in mei.

Projectkoor zingt bij Nijmeegse Dodenherdenking