Nieuwe voorzitter voor PKG-bestuur

Per 1 juni 2016 is Emmy Janssen-Sengers aangetreden als voorzitter van het stichtingsbestuur Projectkoor Gelderland. Op zaterdag 2 juli organiseren we een kennismakingsbijeenkomst voor koorzangers van PKG en andere geïnteresseerden, na afloop van de kick-off van het najaarsproject, The birth of music. Daarbij zullen we tevens de projecten voor het seizoen 2016-2017 presenteren. Lees aan het eind van dit artikel meer details.
Emmy Janssen heeft een verleden in de wereld van het onderwijs en de zorg, en ziet het besturen van een culturele organisatie als een nieuwe en verfrissende uitdaging. Ooit begonnen als verpleegkundige in het Academisch Ziekenhuis Nijmegen, via een opleiding Pedagogiek en financieel management doorgegroeid naar hogere kaderfuncties, is ze de laatste jaren vooral actief als bestuurder in de ouderenzorg (Waalboog Nijmegen) en in het beroepsonderwijs (ROC Arnhem-Nijmegen).

Emmy zegt over haar motivatie om het PKG-bestuur te versterken: “Een bestuurlijke functie, nu juist op een geheel ander terrein, spreekt me geweldig aan. Het speciale concept van het Projectkoor vormt een extra uitdaging; per keer een anders samengestelde groep en per keer wordt een passende dirigent gezocht; dat stelt veel eisen aan de flexibiliteit in de uitvoering. De ambities om meer samenwerkingen aan te gaan en artistiek betekenisvolle projecten op te zetten vragen om een sterkere organisatie en meer bestuurlijke kracht. Daar kan en wil ik graag aan bijdragen.”

In gesprekken heeft ze zich al laten kennen als iemand die goed kan luisteren, mensen met verschillende visies kan samenbinden en een heldere lijn kan uitzetten. Tegelijkertijd maakt ze duidelijk geen ambities te koesteren op het inhoudelijke vlak, dat laat ze graag aan anderen binnen de organisatie over. “Ik houd van klassieke muziek, maar ben zelf geen beoefenaar; beschouw me maar als een geïnteresseerde buitenstaander. Maar mijn bemoeienis met het Projectkoor zal voor mij op dit punt zeker verrijkend zijn.”
Scheidend voorzitter Hein Calis: “We zijn heel blij met deze uitbreiding, want het werd langzamerhand wel knap veel werk voor een tweekoppig bestuur. Ik ben er van overtuigd dat het koor kan profiteren van haar ruime bestuurlijke ervaring.” Hein blijft overigens in het bestuur, maar gaat zich concentreren op de inhoud, het bedenken van interessante nieuwe projecten en het aantrekken van daarbij passende dirigenten en musici. Over de andere aanpassingen in bestuur en organisatie hopen wij binnenkort uitgebreider te kunnen berichten.

charles-barsotti-reorganization

Op zaterdag 2 juli start het najaarsproject The birth of music, een hommage aan Ton de Leeuw met een kick-off repetitie van 10:00-12:30 uur. Aansluitend presenteert het bestuur in de grote zaal van het centrum Onder de Toren het programma voor het seizoen 2016-2017 en maakt Emmy Janssen haar entree als nieuwe voorzitter. Wie aan het najaarsproject meedoet kan dus gewoon blijven zitten, wie alleen de presentatie wil meemaken moet voor 12:30 uur klaar staan in de koffieruimte beneden, zodat we de repetitie niet voortijdig storen. Voor koffie, thee en een kleine versnapering wordt gezorgd. Om 13:30 uur zijn we klaar.

Nieuwe voorzitter voor PKG-bestuur