Nieuwe auditieronde 19 september

De eerstvolgende auditieronde staat gepland op zaterdag 19 september 2015. Dan wordt het laatste groepje tenoren en bassen aan de tand gevoeld en de eerste pluk alten. Dus noteer die datum vast in je agenda als je tot een van deze stemgroepen behoort. Je krijgt ruim van te voren te horen of en hoe laat je auditie moet doen, en wat je daarvoor moet prepareren. Die dag valt samen met een repetitiedag van het najaarsproject “In de rook van het aardappelvuur”. Natuurlijk houden we in de planning rekening met zangers die bij dat project betrokken zijn.

Audities zijn primair bedoeld voor een koorleider om een beter beeld te krijgen van de kwaliteiten van individuele zangers. Het gaat dan niet uitsluitend over hoe goed je kunt zingen, maar vooral om de kleur en het bereik van je stem te bepalen, en aan de hand daarvan welke positie je in het koor het best bij jou past.  Ben je sterker in de hoogte of komt je stem in lage liggingen beter tot zijn recht? Heb je een dragende klank of juist meer een vulstem? Etcetera.
Omgekeerd geeft een auditie jou een beeld waar je staat in de ontwikkeling van je stem en je zangkwaliteiten. En hoe je daar verbetering in zou kunnen brengen (als dat gewenst zou zijn).Om het niet al te enerverend te maken nemen we de audities af in groepjes van 3 of 4 zangers van gelijke stemsoort. Een auditie in die vorm duurt ongeveer een half uur.

In het recente verleden hebben we met verschillende dirigenten gewerkt, en voor de komende tijd zullen we dat beleid handhaven. Het brengt afwisseling in de projecten en werkt voor ons als zangers buitengewoon verfrissend. Nadeel is, dat audities voor een project ook met wisselende maatstaven worden gemeten. Om willekeur te voorkomen hebben we Onno van Ameijde aangetrokken om de doorlichting van het hele koor voor zijn rekening te nemen. Met hem plannen we ook diverse workshops en studiedagen buiten de projecten om, waarin met name aan de koorkwaliteit wordt gewerkt. Zo scheppen we een vast kader om de kwaliteit van het Projectkoor te borgen en te verhogen.

 

Nieuwe auditieronde 19 september