Najaarsproject gaat van start!

De galm van Mahlers Auferstehungs-symfonie is nog maar nauwelijks uit onze oren, of we kunnen ons op gaan maken voor de aftrap van het najaarsproject “In de rook van het aardappelvuur”. De voorbereidingen waren al in gang gezet, gelukkig zijn er nu voldoende enthousiaste aanmeldingen om de stoomhendel open te zetten en vol gas te geven. Laat dat vuur maar razen over de velden, laat de dikke smook ten hemel stijgen, en maak je klaar voor (wederom) een bijzondere belevenis bij het Projectkoor!

De bladmuziek is besteld, dirigent Monique Verhoeven zit al weken over de noten en de teksten gebogen, we werken aan bruikbare oefenbestanden, instrumentalisten en solisten worden aangezocht… kortom de PKG-machinerie draait op volle toeren om dit project zijn lift-off te geven. Spannend is het wel, want de begroting vertoont nog een flink gat – maar we gaan het toch doen!

Er zijn per heden 46 deelnemers – daar kunnen nog 5 sopranen, 5 alten, 3 tenoren, en 3 bassen bij; dus wie nog aarzelde moet nu haar kans grijpen! Heren: trek je zangmaatje over de streep en zorg dat je op 4 juli om 10:00 uur klaarstaat in onze vertrouwde repetitieruimte Onder de Toren in Elst.
Er is zoals gebruikelijk geen voorbereiding nodig. Ter plekke krijg je de bladmuziek uitgereikt, we gaan wat van blad zingen en kennismaken met het materiaal, en gaandeweg van een losse verzameling zangvrienden een koor maken. Oh joy!

Wie voor het eerst aan een project van PKG meedoet, moet er rekening mee houden dat hij/zij na afloop van de repetitie even een korte stemtest moet volbrengen. Dat is geen formele auditie, maar wel een moment voor de dirigent om de kwaliteit van je stem voor dit project even goed in beeld te krijgen.

Najaarsproject gaat van start!