Messa di Gloria in de herhaling

De succesvolle samenwerking met het SymfonieOrkest Nijmegen in het project Van Hartenband en Hemeltroost krijgt nog een leuk vervolg. Direct na de eerste gezamenlijke repetitie was het wederzijds enthousiasme groot: na jaren van afstandelijkheid hebben we elkaar weer teruggevonden in een kwalitatief hoogstaande productie. Dat momentum mocht niet ongebruikt blijven liggen: het Symfonieorkest heeft het Projectkoor samen met het Zuid Nederlands Concert Koor uitgenodigd om de traditionele matinee op 2e Kerstdag in de Stevenskerk in Nijmegen te verzorgen. Met Puccini’s Messa di Gloria als hoofdschotel.

stevenskerk_391573
Het concert op 2e Kerstdag in de Stevenskerk is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor het orkest. De prachtig gerestaureerde kerk (met maar liefst 4 orgels!) vormt het stemmige decor voor een van de drukst bezochte evenementen tijdens de Kerstdagen. Al vanaf een uur vóór het concert loopt de kerk vol, een koperkwartet speelt Kerstliederen, het is een meet-and-greet voor cultuurminnend Nijmegen en wijde omstreken.

Bleek winterlicht valt door de hoge kerkvensters, alle 22 kroonluchters branden, koor en orkest nemen hun plaats in, en de dirigent heft zijn bâton… wat een feest om daar de  Messa te mogen zingen! Dat is natuurlijk een buitenkansje voor alle Estlandgangers EN voor alle zangers die graag waren meegegaan maar niet konden. Hier is een prachtige herkansing!

We moeten nog met het orkest onderhandelen over de rest van het programma, en een repetitieplanning maken die de najaarsprojecten van PKG en ZNCK niet in de weg zal zitten. Maar blok die 2e Kerstdag maar vast in je agenda! Meer details volgen binnenkort.

Messa di Gloria in de herhaling