Meezingen in Verdi’s Messa da Requiem?

Er zijn van die stukken die je als ervaren koorzanger “een keer gedaan moet hebben” maar waar je niet snel de kans voor krijgt. Naast bijvoorbeeld Bachs Hohe Messe en de Missa Solemnis van Beethoven is Verdi’s Messa da Requiem er ook zo een. Een van de titanen uit de muziekliteratuur, met typerende grootse architectuur, veelkleurige en diep doorleefde composities, avondvullend en meestal gedacht voor bezettingen die nogal wat uithoudingsvermogen vergen van een zanger. Maar ook: een soort once in a lifetime ervaring die je boven jezelf uit kan tillen en de thrill kan geven die een grote productie eigen is.

Zo’n kans is er dus nu voor Projectkoor Gelderland: in april 2017 meezingen in een uitvoering van de Messa da Requiem van Giuseppe Verdi. Een grote productie van onze samenwerkingspartner Zuid Nederlands Concert Koor in samenwerking met het Symfonisch Collectief Breda. Op de site van ZNCK wordt het omschreven als “een meesterwerk vol drama en muzikale ontwikkelingen over sterfelijkheid, barmhartigheid en eeuwigheid”. Wat moeten we daar nog aan toevoegen?
Groot koor, omvangrijk orkest (8 trompetten!), en 4 solisten. Anderhalf uur prachtige muziek die in gloeiende tinten, huiveringwekkende stiltes en apocalyptische erupties de laatste gang van de mensenziel schildert als hij het aardse bestaan verlaat.

Er zijn twee uitvoeringen voorzien, beide in het weekeinde van 1 en 2 april. De repetities starten half januari, merendeels hele zaterdagen en 3 weekeinden. Op 12 februari is er in het kader van ‘Verrassende Ontmoetingen’ een optreden in Tilburg, waar delen van dit Requiem worden uitgevoerd, aangevuld met Borodin Polowetzer Dansen. De repetities hiervoor en het concert zijn onderdeel van dit project en opgenomen in het repetitie-schema. Deelnamekosten zijn € 75 (excl. bladmuziek). Je kunt meedoen aan dit unieke project door je in te schrijven opde website van het ZNCK.
Let op: de inschrijving sluit op 7 december. Laat deze kans op een bijzondere koorervaring niet aan je voorbij gaan!

Meezingen in Verdi’s Messa da Requiem?