Marc Buijs gaat Midzomerproject dirigeren

Dirigent en pianist Marc Buijs is de artistieke leider van het Midzomerproject Reis door de nacht. Hij heeft er zin in om met het Projectkoor aan de slag te gaan. “Ik ken het koor alleen van naam en Caspar van der Vinne is natuurlijk een begrip. Maar de aanpak met steeds wisselende  dirigenten is uitdagend en bij zo’n projectvoorstel beginnen mijn handen wel te jeuken”.

Zijn dirigentenscholing kreeg hij onder andere tijdens de Kurth Thomas-directiecursussen aan het (toen nog) Utrechts Conservatorium en in privélessen koordirectie bij Rob Vermeulen, Daan Admiraal en Daniël Reuss.
In 2014 is hij afgestudeerd aan de masteropleiding Koordirectie van de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten. Ein deutsches Requiem van Brahms was in 2013 zijn afstudeerproject. Inmiddels dirigeert Marc meerdere koren in de regio Arnhem/Nijmegen, waaronder het Liefdesliederenkoor (Oosterbeek) en Sotto Voce (Nijmegen).
Marc zingt zelf ook graag. Hij had zangles bij Lida Dekkers en zong jarenlang in het Oude Muziekkoor in Arnhem onder leiding van Daniël Reuss.

 

Marc Buijs gaat Midzomerproject dirigeren