Koorreis Estland gaat definitief door!

We hadden gehoopt het eerder te kunnen melden, maar nu is het toch zo ver: van 21 t/m 28 februari 2016 gaan 54 zangers en 10 meereizende partners een concerttournee door Estland maken. Inclusief deelname aan een internationale dirigentencursus van de Järvi Music Academy met afsluitend presentatieconcert in de schitterende concertzaal in Tallinn. Plus nog twee concerten in andere steden en een verrassingsoptreden op de Onafhankelijkheidsdag (24 februari)

We hebben voldoende enthousiaste aanmeldingen binnen gekregen om de reis naar Estland vast te leggen. Heb je al een beetje spijt dat je er niet bij zit? Geen nood: er kunnen nog steeds zangers bij, vooral mannen! En kijk ook in je omgeving rond – ervaren zangers van andere koren zijn natuurlijk ook welkom. Attendeer ze op deze website of stuur ze dit nieuwsbericht door. Kan ook via de social media-knoppen onderaan dit bericht. Of vraag via je zangdocent of je andere leerlingen kunt benaderen.

view of cathedral of alexander nevsky in tallinn. estoniaDe Alexander Nevsky kathedraal in Tallinn

Hoe gaat het nu verder?

Er is een Projectteam Koorreis Estland opgezet. Er zitten 2 vertegenwoordigers van ZNCK in (bestuursleden Ans van Spaandonk en Clement van der Ven) en 2 van PKG (Marijke Gelauff en Yvonne Kool). Al het organisatorische werk is in handen van deze PKG-dames; je kunt ze bereiken via het speciale mail-adres koorreis@projectkoorgelderland.nl. Van dit projectteam krijg je binnenkort bericht over een veelheid aan praktische zaken, wetenswaardigheden en leuke verhalen om alvast in de stemming te komen.

Een van de eerste zaken waar ze mee aan de slag gaan is de bladmuziek. Het repertoire is bekend, er moet geïnventariseerd worden wie wat al heeft, en dan wordt er centraal ingekocht. Dat is praktisch zodat we met dezelfde uitgave werken, en levert ook vaak een kwantumvoordeel op.

Wij hebben er al geweldige zin in, ook al zitten we hier nog in hartje zomer. Lees hier het verslag van de reis die het Philips Symfonie Orkest deze zomer maakte naar Estland (met dezelfde organisatiepartner als wij straks hebben), dan krijg je vast een idee van wat je te wachten staat!

Koorreis Estland gaat definitief door!