Kom kennismaken

Projectkoor Gelderland organiseert jaarlijks 2 tot 3 projecten voor zangers met inzet en een goede stem.
In circa 3 maanden studeren we projecten in, in principe tweewekelijks op 6 á 7 zaterdagen van 10 tot 15 uur in Elst. De korte repetitietrajecten zijn vooral interessant voor zangers die extra uitdaging zoeken naast hun vaste koor en voor zangers die zich niet aan een vast koor willen verbinden. Voorbeelduitvoeringen, bladmuziek en oefenbestanden (midi of mp3) mailen we je van tevoren. Daarmee wordt een goede voorbereiding voorafgaand aan een project een stuk gemakkelijker. Maar we doen nog meer!

Uitnodiging najaarsprogramma 2019

Naast én als deel van projecten bieden we een koorscholingsprogramma aan, of je nu een gevorderde amateur bent of een enthousiasteling die samen zingen in een koor wil uitproberen.

Kom kennismaken op zaterdag 2 november 2019 (10-14 uur)

Op deze dag zingen we enkele stukken die een voorproefje zijn van het Voorjaarsproject 2020. Kosten € 10 , locatie ‘Onder de Toren’ in Elst. Alle stemgroepen zijn welkom. Meld je aan met een mail aan inschrijving@projectkoorgelderland.nl vóór 18 oktober. Als je betaald hebt ontvang je bladmuziek en oefenmidi’s.

Koorscholing voor mannen en vrouwen

Koorscholing en elkaar leren kennen is het doel van de Mannendag (TB) en Vrouwendag (SA). Gewerkt wordt aan een klein afwisselend programma dat raakt aan alle aspecten van koorzang en stemvorming. Voor beide dagen geldt open inschrijving en thuis noten studeren (midi’s beschikbaar). Kosten € 25, locatie ‘Onder de Toren’ in Elst. Aanmelden kan door vóór 25 oktober een mail te sturen aan inschrijving@projectkoorgelderland.nl. Vermeld daarbij ook je stemgroep.

Tenoren en bassen op zaterdag 9 november (10-15 uur)

Op het programma staan: Verbum supernum (Gregoriaans), De profundis (Arvo Pärt), Down by the Sally Gardens (John Rutter) en Ma tulen hilja (Cyrillus Kreek).

Sopranen en alten op zaterdag 23 november (10-15 uur)

Op het programma staan: Swansong & Riddle (Bob Chilcott), Stars (Erik Esenvalds),  Dindaru, dandaru, ozolini (Valda Zilvera) en Ave Maria (Manuscript aus Selden).

Meerstemmige Carols zingen op dinsdag 10 en 17 december (20-22 uur)

Een laagdrempelig evenement in samenwerking met andere koren is het zingen van meerstemmige Carols in de Stevenskerk. Ook minder ervaren zangers zijn van harte welkom. Repetitie 10 december, uitvoering 17 december. Deelname gratis, aanmelden niet nodig.

Kom kennismaken