Even voorstellen: nieuw bestuurslid Ineke Naber

Het bestuur van Projectkoor Gelderland is onlangs versterkt door de toetreding van Ineke Naber. Zij krijgt de functie van secretaris, en we zijn daar geweldig fier mee, om het maar eens op zijn Vlaams te zeggen. Ineke is behalve een trouwe en toegewijde koorzanger ook een professional in organiseren en organisatieverandering, en op dat gebied kan ze vanuit het bestuur veel nuttig werk voor het Projectkoor doen.

En dat motiveert haar ook: “Ik heb zelf de behoefte om mijn relatie met het Projectkoor hechter te maken, en tegelijkertijd iets bij te dragen aan de verbinding tussen al die zangers die per project aan- en afhaken. Leuke en inspirerende mensen, maar vaak zeer eigenzinnig waardoor het proces van samen creëren soms gehinderd wordt.” In het dagelijks leven is Ineke senior adviseur bij de KPC-groep, een landelijk organisatieadviesbureau in de sector onderwijs en opleiding. Een mooie baan, vindt ze, in een sector met een heel specifieke bedrijfscultuur. “Ik bemoei me vooral met organisaties die in een overgang zitten, of waar door allerlei veranderingen de werkverhoudingen overhoop liggen. Dus niet alleen met het management, ook met de professionals op de werkvloer.”

operations-management11
Langzamerhand wil ze dit tijdvretende werk gaan verkleinen en daardoor ontstaat ruimte voor een nieuwe invulling. Ineke kwam als sopraan bij het Projectkoor bij het afscheidsproject van Caspar van der Vinne in 2012, met de Petite Messe solennelle en heeft daarna aan verschillende projecten meegewerkt, het laatst aan het Aardappelvuur en de Koorreis Estland. “Ik hou van mooie dingen, beeldende kunst en muziek, dat laadt me geweldig

op. Dat zoek ik ook in mijn werk: het realiseren van iets moois en zinvols dat je aan het begin van het proces al inspireert. Maar het is altijd dienstbaar aan de dromen van anderen, iets wat je gezamenlijk tot stand brengt, niet alleen maar je eigen dingetje doen.” Een mooier visitekaartje kunnen we ons niet wensen.

Even voorstellen: nieuw bestuurslid Ineke Naber