Even voorstellen: Paul Cousijn

“Tja, waarom ik mij aan het Projectkoor heb verbonden? Het zijn aardige mensen, en ze hebben een probleem dat ik kan helpen oplossen, zo simpel is het.” Aan het woord is nieuw bestuurslid Paul Cousijn, sinds 1 januari 2017 officieel penningmeester van PKG. Maar hij is al twee maanden eerder aan de slag gegaan met cijferzaken als jaarrekeningen, begrotingen en afrekeningen. En dat tekent hem: hij houdt van meteen aanpakken, er in duiken en tempo maken, niet lullen maar poetsen.

Paul heeft een verleden in de drukkerij en uitgeverij Senefelder/Misset, waar hij aanvankelijk als marketingman en later als tijdschriftenuitgever werkte. Ook heeft hij een eigen bedrijf in digitaal drukwerk gehad. Maar de digitale revolutie heeft de tijdschriftensector niet onberoerd gelaten,en hij besloot zijn talenten en ervaring in te zetten als docent economie en management en organisatie op een ROC. Inmiddels ligt ook die episode weer achter hem, en nu heeft hij zijn handen vrij om organisaties als het Projectkoor te ondersteunen.

“Ik doe zoiets voor een afgesproken periode, in dit geval heb ik me voor 3 jaar verbonden. Om de financiële administratie te fatsoeneren. En een constructieve bijdrage te leveren aan de financiering en marketing van al die prachtige projecten. En nee, ik heb nog geen spijt, integendeel. Ik wil me inspannen om het voortbestaan van het Projectkoor een zekerder basis te geven, door zo goed mogelijk de risico’s in kaart te brengen en met het bestuur maatregelen te bedenken om die af te dekken.” In zijn vrije tijd klimt hij graag op zijn motor (BMW, 1250 cc-klasse) om grote tours te maken. Hij maakte veel tochten naar Oost-Europa, bezocht Kiev, Sint Petersburg, maar rijdt ook naar Italië of Noorwegen. En als het niet de motor is, dan stapt hij met zijn vrouw in de camper. “Het gevoel van vrijheid, mijn eigen neus achterna en van dag tot dag beslissen of en waarheen je verder gaat, dat trekt mij bijzonder aan.”

We heten Paul van harte welkom en wensen hem alle goeds in het uitdagende avontuur dat PKG voor hem herbergt.

Even voorstellen: Paul Cousijn