Dit zijn de namen… vocale en instrumentale solisten

Even voorstellen aan de vocale en instrumentale solisten van onze komende concerten. Zodat je weet wie er straks op het podium staan. Dat maakt het concert nog rijker en aantrekkelijker!

Jurgen de Jong
Jurgen de Jong begon in zijn studietijd met zingen bij Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock en Nijmeegs Universitair Kamerkoor Audite Nova. Hij was lid van het gerenommeerde Oude Muziek Koor onder leiding van Daniël Reuss. Jurgen kreeg zangles van Olard Derks en Valentin Jar en studeert nu bij mezzosopraan Franciska Dukel.  Hij is van verschillende markten thuis, maar heeft een voorliefde voor de liedkunst en operarepertoire uit de 18e en 19e eeuw. Hij was van 2008 tot 2013 de vaste tenorsolist van de maandelijkse Bachcantate uitvoeringen in het Petruskerkje te Nijmegen, en soleerde bij een groot aantal koren. Hij geeft liedrecitals samen met pianist Frank Leurs. In het dagelijks leven is Jurgen beleidsmedewerker bij de rijksoverheid.

Bart-Lelivelt
Bart Lelivelt studeerde en doceerde accordeon aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Hij treedt op met het Charivari Trio, het Baraná Trio en met zangeres Shura Lipovsky, en is te horen op festivals overal ter wereld. Hij neemt deel aan producties van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nieuw Ensemble, het Doelen Ensemble, het Ives Ensemble en het Nederlands Blazers Ensemble en geeft les bij het Kunstbedrijf in Arnhem. Bart begeleidde het Projectkoor eerder in Rossini’s Petite Messe Solennelle en in het concert ‘Engraved in my heart’.

Vincent Marting
Vincent Martig leerde op zijn achtste klarinet te spelen van Hans Mossel, destijds klarinettist in Het Gelders Orkest. Hij rondde in 2012 de studie vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschap aan de Universiteit Leiden af. Tegelijkertijd deed hij een minor klarinet aan het Conservatorium van Den Haag, waar hij nu bij Pierre Woudenberg bezig is met het tweede jaar van zijn master. Vincent volgde masterclasses bij Chen Halevi, Olivier Patey en Ralph Manno. Hij is actief in diverse ensembles en orkesten en dirigeert, arrangeert en componeert ook regelmatig.

Yerang Ko begon hoorn te spelen toen ze 12 jaar was. Ze kreeg haar opleiding in Zuid-Korea, speelde er in verschillende orkesten en maakte deel uit van een koper-blazersensemble. Op haar 18e speelde ze met het Jeugdorkest als eerste hoorniste in de Wiener Musikverein. Momenteel studeert ze aan het Conservatorium van Den Haag en volgt daar een masteropleiding bij Martin van de Merwe.

Ulrike von Meier2
Ulrike von Meier werd in Pretoria geboren, groeide op in Nederland en heeft de Duitse nationaliteit. Ulrike komt uit een muzikale omgeving en begon met harples op 9-jarige leeftijd. Al snel werd ze lid van het Haarlemmermeers Symfonieorkest, waarmee zij op 18-jarige leeftijd soleerde in het harpconcert van Ditters von Dittersdorf. Ulrike von Meier studeerde harp aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Edward Witsenburg en aan het Brabants Conservatorium bij Ernestine Stoop. Ook volgde ze privé-lessen bij de Russische harpiste Tatiana Tauer. Tegenwoordig speelt Ulrike von Meier vaak hedendaagse muziek bij Nederlandse ensembles waaronder het ASKO-ensemble en het Ives Ensemble en ensembles in het buitenland zoals Klangforum Wien en Champ d’Action in Antwerpen.

IMG_2415
Frank Leurs kreeg van 1984 tot 1995 piano- en orgellessen van Derk Jansen aan de Streekmuziekschool te Wijchen. In 1997 speelde hij onder leiding van Lawrence Renes in het Nederlands Studenten Orkest (NSO) celesta in de Zesde Symfonie van Mahler. Met Arnout Steeg vormde hij in zijn studiejaren een jazz/lichte muziekduo. Momenteel treedt hij regelmatig op met Jurgen de Jong (tenor). Hij is vaste pianist van Omnitet, een semi-professioneel vocaal ensemble dat muziek zingt uit alle stijlperioden. Frank volgde masterclasses liedbegeleiding bij Charlotte Margiono/Huib Christiaanse en Robbert Muuse/Micha van Weers. Hij wordt gecoacht door mezzosopraan en pianiste Franciska Dukel. In het dagelijks leven is hij huisarts.

Hanneke Dijkstra

Hanneke Dijkstra

Hanneke Dijkstra (Nijmegen, 1964) is vanaf haar vroege jeugd bezig met muziek. Als blokfluitist speelde zij in het begeleidingsorkestje van volksdansgroep de Pierewaaiers. Daarnaast zingt ze in diverse koren en ensembles. Zij studeerde onder meer aan de Academie voor Stembevrijding te Amsterdam en bij Derk Bunschoten volgens de Lichtenberger methode.
Door de jaren heen heeft zij zich gespecialiseerd in zang in combinatie met lichaamswerk.

Dit zijn de namen… vocale en instrumentale solisten