Dies irae: update en oproep

Inmiddels zijn de repetities voor de uitvoeringen van het Verdi Requiem in volle gang. Er zijn een aantal wijzigingen in de geplande concerten en er is meer duidelijkheid over de opzet van het project. Dat zou je aanleiding kunnen geven om alsnog mee te doen aan deze productie. Naast het al geplande concert op 1 april in de Grote Kerk in Breda staat er een uitvoering in de Laurenskerk in Rotterdam op 7 april op de rol. Dit tweede concert is tevens een afstudeerproject van Ivan Hut, een getalenteerde Kroatische student orkestdirectie aan Codarts (Hoge School voor de Kunsten in Rotterdam ). Hij zal dit concert dirigeren als finaal onderdeel van zijn masteropleiding. Dat zal ook inhouden dat een aantal studenten van Codarts komen meezingen.

Alle repetities zijn in Rosmalen, totdat we eind maart met orkest gaan repeteren. Dan zijn er 2 repetities in het Stedelijk Gymnasium in Breda. En voor het concert in Rotterdam is er uiteraard nog een generale in de Laurenskerk.

Alles bij elkaar een kans om zo’n meesterwerk met mooie solisten en een goed orkest twee keer uit te voeren op indrukwekkende lokaties. Een grandioos werk om te zingen, juist omdat het opera-karakter van het stuk vraagt om klankkwaliteiten die je in andere koorwerken niet zo snel tegenkomt. Mocht het je aanleiding geven om alsnog aan deze productiemee te doen (vooral tenoren en bassen zijn welkom), meld je dan aan via de link op de projectpagina Dies Irae.

Dies irae: update en oproep