Bestuur stelt zich voor

Op 1 november 2019 heeft Projectkoor Gelderland een nieuw bestuur gekregen in de personen van Sandra Schuit (voorzitter), Henri Zwijnenberg (penningmeester) en Paul Ballhaus (secretaris). Leon Ruesen zal het bestuur met raad en daad bijstaan en maakt naast Trees Wesselingh en Francis Blum nu deel uit van het ondersteunende team.

Daar staan we dan, het is november 2019. Dat hadden we een half jaar geleden niet gedacht. Ja, ieder van ons heeft warme herinneringen aan de vele mooie projecten die we met Projectkoor Gelderland hebben uitgevoerd. En ja, we werden akelig bij het idee dat daaraan een einde zou komen. Er lag een handschoen en die hebben we opgepakt. In die beslissing voelden we ons gesterkt door een grote groep zangers uit de steungroep, door ons creatieve genie Hein, door koorleider Trees en stille kracht achter de schermen Francis. We hebben bovendien het geluk dat het vorige bestuur een financieel gezond PKG aan ons heeft overgedragen, dat is nog eens een prettige start!

In Wolfgang Lange vinden we de dirigent die de komende tijd met ons zal werken aan méér van die gedenkwaardige projecten en bovendien aan koorscholing. Hij is voor ons de juiste man op het goede moment. Voor een koor van steeds wisselende samenstelling moeten we namelijk wat extra’s uit de kast trekken om een steeds betere koorklank en uitstraling te bereiken, daarvan zijn we overtuigd. Stilstand is achteruitgang, stilstand motiveert niet. Hoe de koorscholing precies vorm zal krijgen is zowel een zoektocht als een uitdaging. Daarmee gaan we vóór en mét onze collega-zangers aan de slag. Daarnaast is het onze droom om naast de samenwerking met onze gewaardeerde partners SON, ZNCK en Nijmeegs Studentenorkest CMC, nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen met instrumentalisten en collega-koren.

Van links naar rechts:

Leon Ruesen (ondersteunend lid) is pas laat gaan zingen, ondanks dat hij uit een muzikaal gezin komt met een vader als dirigent van verschillende kerkkoren, een  moeder die toneel speelde en zong in het kerkkoor. Twee zussen en twee broers zingen al veel langer in heel verschillende genres en ze zingen ook wel samen. Leon heeft zijn hele beroepsmatige leven gewerkt aan mooie projecten in het landschap en doet dat nog een jaar of twee bij een waterschap. Leon laat water en klank stromen!

Sandra Schuit (voorzitter) is in het dagelijks leven landschapsarchitect, Arnhemmer en wandelaar. Veel te laat kwam het samen zingen in haar leven maar gelukkig is ze haar achterstand inmiddels aardig aan het inlopen. Met dank aan PKG, het Oosterbeeks kamerkoor, een Ubbergs vrouwenensemble, inspirerende zomerworkshops met Voces8 en Peter Groot, en een paar goede zangdocenten.

Paul Ballhaus (secretaris) is naast onderwijsinnovator al zijn hele leven als zanger, koordirigent, organist en bassist enthousiast voor alles wat muziek is. Projectkoor Gelderland is zijn favoriet vanwege de diversiteit van de projecten en de mensen die hij daar zingend ontmoet.

Henri Zwijnenberg (penningmeester) ging enkele jaren geleden met pensioen. Hij zingt al een jaar of twintig en heeft in die tijd vele terreinen verkend, zowel qua bezettingen als muziekgenres (van pop/jazz  tot klassiek en van solo tot koorzang). Op dit moment zingt hij bij PKG en improviseert af en toe met het Koor van dit Moment in Nijmegen.

Bestuur stelt zich voor